Bugun...



Kocaispir: 5 Ocak Adana'nın Gurur Günüdür

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, 5 Ocak Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

facebook-paylas
Tarih: 05-01-2022 11:21

Kocaispir: 5 Ocak Adana'nın Gurur Günüdür

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, 5 Ocak Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Kocaispir’in mesajı şöyle; “Kıymetli hemşehrilerim, Anadolu’da ilk kurtuluş meşalesi ilimizde, güneyin kalesi Adana’da yakılmıştır. Kurtuluş hissinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'te vuku bulduğu ilk şehir Adana’dır. Milli mücadelede böylesine anlamlı bir rol üstlenen bir kentin evlatları ve emsalsiz bir tarihe sahip olmaktan onur duyuyoruz.

İstiklal mücadelemiz, tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamamış olan milletimizin azmi sayesinde tüm yokluk ve sıkıntılara rağmen zafere ulaşmış, Anadolu’nun tümüne yayılan bu azimli mücadele ile vatan topraklarımız, 5 Ocak 1922’de ise Adanamız düşman işgalinden kurtarılmıştır. 5 Ocak Adanamızın gurur günüdür.

Bugün, bizlere düşen en önemli görev; gelecek nesillerimize zafer ve mücadeleyle dolu tarihimizi naklederek genç dimağlarda tarih bilincini oluşturmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Adana’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü bir kez daha can-ı gönülden kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal ve istikbal uğruna toprağa düşerek şehadete yürüyen şehitlerimizi rahmetle, gözünü budaktan esirgemeyip ölümü korkutan gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum.''




Bu haber 356 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
YAZARLAR
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Henüz anket oluşturulmamış.
NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI