Bugun...



Türk Yerel Hizmet Sendikası Ceyhan Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı

Türk Yerel Hizmet Adana Şube Başkanı Selçuk Diker, Ceyhan Belediyesinde sosyal denge sözleşmesi ödemelerin yürürlükten kaldırılma girişimine tepki göstererek Ceyhan Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 24-06-2022 17:49

Türk Yerel Hizmet Sendikası Ceyhan Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı

Türk Yerel Hizmet Sendikası Ceyhan Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı

 

Türk Yerel Hizmet Adana Şube Başkanı Selçuk Diker, Ceyhan Belediyesinde sosyal denge sözleşmesi ödemelerin yürürlükten kaldırılma girişimine tepki göstererek Ceyhan Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

 

Ceyhan Belediyesi önünde gerçekleşen basın açıklamasında konuşmasına, “Türkiye Kamu Sen e bağlı Şube Başkanlarım Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım Şubemizin yönetici ve temsilcileri birbirinden kıymetli üyelerimiz Ceyhan Belediyesinde görev yapmakta olan kamu çalışanı arkadaşlarım Ceyhan kamuoyu basınımızın değerli temsilcileri ve sayın katılımcılar hepinizi ayrı ayrı saygı ile selamlıyorum” diyerek başlayan Başkan Diker,

“Bugün burada bulunma sebebimiz ,  kamuoyundan da birçoğunuzun takip ederek ibretle izlediği üzere Ceyhan gibi gözde bir ilçemizde DEVLET ine MİLLETine hizmet eden kamu çalışanlarının analarının ak sütü kadar helal olan sosyal denge sözleşmesi ödemelerinin yürürlükten kaldırılarak yetkili sendika ve belediye yönetimi   tarafından bir türlü imzalanmaması ve tüm çalışanların mağdur edilmesidir” şeklinde konuştu.

 

CEYHAN BELEDİYESİ’NDE İLK SÖZLEŞMEYİ BİZ İMZALAMIŞTIK

 

Ceyhan Belediyesinde ilk sözleşmenin 2011 yılında kendileri tarafından imzalandığını belirten Başkan Selçuk Diker konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Allah’ıma şükürler olsun ki burada bu belediyede ilk sözleşmeyi 2011 yılında imzalamak bizim sendikamıza nasip olmuştu.Ve o günden beri tarihte ilk defa bir sözleşme yenilenmeyerek çalışanlar mağdur edildiler.

Bugün bu sözleşmelerle elde ettiğimiz ücretler kimsenin bizlere birer lütfü değildir. Her kamu çalışanı arkadaşım çalışıp mesaisini tamamlayıp bu üç kuruş ile nafakasına bir nebze olsun katkı sağlamaktadır.

Ülkemizin içinden geçmekte olduğu zaman diliminde dünyada kol gezen bu kadar sıkıntının geçim zorluğunun en çokta yüzdelik zamlarla geçinmek zorunda olan kamu çalışanını etkilediğini düşünürsek bu haksızlığa yanlışa ve gecikmeye birilerinin sessiz kalmaması gerekiyor.

İşte biz sessiz kalmayan taraf olan adam gibi sendikacılık yapan TÜRK YEREL HİZMET SEN iz.

Her zaman dile getiriyoruz …..

Belediyelerde görev yapan kamu çalışanının sözleşme ücretleri hiçbir siyasinin iki dudağı arasında kalmamalı ve artık kazanılmış bir hak olarak gerçekleştirilmelidir. Şayet amacımız halka ve hakka hizmet etmek daha insancıl bir hayat yaşamak ise bu bizim olmazsa olmazımızdır.

Bizler belediyelerde görev yapabiliriz işimiz bu ve halka en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bu kurumlarda halkın oyları ile seçilen Belediye Başkanları ve onların siyasi düşüncelerine taraflarına hizmet etmeye mecbur değiliz. Seçilen başkanlar beş yıl gibi bir zaman dilimi için halk tarafından göreve getirilmişlerdir. Bizler ise buradan emekli olmayı 65 yaşına kadar çalışmayı hedefleyerek görev yapmaktayız. Daha yakın bir zamanda kendi işe aldıkları kamu çalışanlarını yine kendilerinin tek taraflı işten attıklarını unutmadık.

Sendikal tercihlerini Türk Yerel Hizmet Senden yana kullanan arkadaşlarımıza bizim üyelerimize yaptırım uyguladıklarını unutmadık. Kendileri gibi düşünmeyen kamu çalışanını ve üyelerimizi kapanan beldelere kamyon garajlarına hatta  Tunceli ilimize  sürgüne gönderdiklerini unutmadık.

İnanmışlığımız ve kararlı duruşumuzdan dolayı yaptığımız eylem ve çalışmalar hukuk mücadelesi sonunda hamdolsun kazanan biz olduk ve kazanmaya da devam edeceğiz.

Burada siyasi işaret göstermeler sonucu yetki hediye edilen sendikamsı yapıların sessizliği , göstermelik ziyaretleri ve Adana merkezde işten atılanlara sahip çıkmayıp adeta atılmaları için çaba gösterdiği ise kara bir leke olarak alınlarında durmaktadır.

Bir kamu çalışanı bir hak arayıcı olarak Ceyhan Belediyesinde yapılan bu haksızlığın bir an önce giderileceğini ümit ediyor tüm katılımcı ve Ceyhan kamuoyuna mesai arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”




Bu haber 187 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ceyhan Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
YAZARLAR
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Henüz anket oluşturulmamış.
NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI