Bugun...



Kaymakamlık önüne aşı istasyonu açıldı

Covid-19 salgınına karşı, tüm ülkemizde olduğu gibi Ceyhan İlçemizde de aşı çalışmaları randevulu veya randevusuz olarak devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 21-06-2021 21:09

Kaymakamlık önüne aşı istasyonu açıldı

Kaymakamlık önüne aşı istasyonu açıldı

 

 

Covid-19 salgınına karşı, tüm ülkemizde olduğu gibi Ceyhan İlçemizde de aşı çalışmaları randevulu veya randevusuz olarak devam ediyor.

 

Ceyhan’da 17 Aile Sağlığı Merkezi ile Ceyhan Devlet Hastanesinde 10 polikliniğin yanında 2 mobil ekiple ve kamuya açık alanlarda oluşturulan aşı istasyonlarında da çalışmalar devam ediyor. İlçede, Kaymakamlığın koordinesinde İlçe Sağlık Müdürlüğü ve sağlık kuruluşları tarafından alınan önlemler ve artırılan ekipler sayesinde aşı yapabilme kapasitesi 3 katına çıkarılarak günlük 3.500 aşı yapılabilir hale gelindi.

 

Ceyhan’da , tüm sigortalı nüfus ile 30 yaş üzeri vatandaşlarımızdan oluşan aşıda hedef nüfus 21.06.2021 tarihi itibariyle 97.736 olup (İlçe nüfusunun %61'i); bu nüfustan 27.343 vatandaşımızın (Hedef nüfusun %28'i) her iki doz aşısı, 48.998 vatandaşımızın da (Hedef nüfusun %50,1) birinci doz aşısı yapılmış durumda.  Toplam 74.785 doz aşının yapıldığı Ceyhan’da halen hiç aşı yaptırmamış 20.931 vatandaşın (Hedef nüfusun %21'i) bulunuyor. Günlük 3.500 aşının yapılabildiği Ceyhan’da tüm aşılamanın Haziran ayı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

 

Kaymakamlık önünde geçtiğimiz hafta sonunda oluşturulan Covid-19 Aşı İstasyonunda da hedef nüfus içerisinde yer alan her vatandaşımıza aşı yapılabiliyor. İstasyondaki aşı çalışmalarına Ceyhan Belediyesi ile  Ceyhan Kızılay Şube Başkanlığı da destek veriyor.

 

Ceyhan Kaymakamı Dr.Bayram Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, İlçe Emniyet Müdürü Alpertunga Berberoğlu ve İlçe Jandarma Komutan Teğmen Satılmış Çal 21.06.2021 günü, asayiş toplantısından sonra saat 12.00'de, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Kaymakamlık önündeki aşı istasyonunu ziyaret ederek aşı için gelen vatandaşlarla sohbet ettiler, sağlık personeliyle birlikte sahada çalışan İlçe Sağlık Müdürü Dr.Hürrem Cebeci ve aşıda görevli sağlık personeline kolaylıklar dileyip başarılı çalışmaları ve gayretleri için de teşekkür ettiler.

 




Bu haber 332 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ceyhan Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
YAZARLAR
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Henüz anket oluşturulmamış.
NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI